Societat diumenge, 19 de Novembre de 2023

[Suspès] Xino-Xano, Seguir caminant: 3 histories


Autor: somsegarra
cartell Xino-Xano, Seguir caminant: 3 histories
cartell Xino-Xano, Seguir caminant: 3 histories Foto: argençola

El proper diumenge 19 de novembre continua el cicle de passejades llegides Xino-Xano, sortirem de la bàscula d’Argençola a les 10 del matí, la sortida te una durada de tres hores, aproximadament.

En aquesta sessió el protagonisme literari serà compartit per tres llibres, descobrirem les histories de tres dones i el seu camí per superar el dol i el dolor.

La Long Litt Woon, l’Elisabeth Tova Bailey i l’Helen Macdonald, escriuen tres llibres sobre el dolor, sobre la mort i la malaltia. Les tres troben en la natura i els seus misteris un refugi on permetre’s incomodar-se i tirar endavant malgrat els sotracs que els ha tocat travessar. La Long s’endinsa en els boscos de Noruega per a anar a buscar bolets després de la mort de la seva parella, l’Elisabeth s’atura a escoltar què fa un cargol salvatge quan menja, mentre ha d’estar postrada en un llit, i l’Helen, domestica un falcó per sobreposar-se de la mort del seu pare. Tres histories diferents però que tenen com a nexe d’unió la naturalesa, grandiosa i feréstega, com la vida mateixa.

Una oportunitat per conversar i reflexionar sobre com ens enfrontem i ens sobreposem al dolor, a la malaltia i a la pèrdua, tot trepitjant el paisatge d’Argençola.

La passejada estarà coordinada per Marta Berenguer, periodista, formada en l’àmbit de la psicoanàlisi i la psicologia.

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom i us podeu inscriure enviant un correu electrònic a: pujoci@diba.cat.

Xino-Xano és una passejada per l’entorn natural del terme d’Argençola, a ritme pausat, per descobrir i gaudir del paisatge amb uns altres ulls. Ens acompanyen llibres i lectures, per descobrir autors i mirades diferents, al voltant de la natura, l’ésser humà, la ruralitat i la vida.



Etiquetes: xino xano passejada argençola

Ho vols compartir?